Външни батерии 1

Външните батерии – как да направим избор?

Все повече в забързаното ни ежедневие имаме нужда от външна батерия, която да осигури захранване на телефона ни през целият ден. Тук ще наблегнем на най-важните неща, на които трябва да обърне специално внимание, при закупуване на външна батерия. Може да си помислите, че те си приличат много на външен вид, но в действителност се различават по множество критерии.

Кой са основните фактори за избор на външна батерия?

  • Капацитетът на външната батерия обикновено се описва в mAh и това е най-важното число, на което трябва да обърнете внимание. Това описва общото количество мощност, което тя ще задържи, когато имате нужда от зареждане. Например, може да намерите от 5 000 mAh външни батерии до 26 000 mAh. В зависимост от устройствата, които възнамерявате да зареждате, може да се нуждаете от по-голям или по-малък капацитет. За повечето смартфони капацитет от 10 000 mAh би бил достатъчен за три или четири зареждания в зависимост от устройството, което притежавате. Въпреки това, ако имате по-голяма електроника, като Nintendo, ще трябва да помислите за външна батерия с по-голям капацитет от 20 000 mAh.
Външни батерии 3
  • Налични портове, с които е снабдена външната батерия. Повечето хора смятат, че един порт е достатъчен, тъй като вероятно ще зареждат само едно устройство наведнъж. Въпреки това, силно се препоръчва да изберете външна батерия, която има поне два порта и поддържа двойно зареждане. Вече на мода са и външните батерии с безжично зареждане, което улеснява още повече ползването на такъв тип зарядно.
  • Размер и тегло, фактор, който има своята тежест при избор на външна батерия. Последното нещо, което ще искате, е да сте заседнали, пътувайки с устройство, по-тежко от тухла. Много по удачен вариант би бил да притежавате външна батерия, която се вписва удобно в дланта на ръката ви. Колкото по-лека е вашата зарядна батерия, толкова по-удобно ще бъде да я носите със себе си навсякъде.
  • Скорост на зареждане, друга голяма функция, по която се различава една външна батерия от друга. Скоростта на зареждане не само ще определи колко бързо се презарежда батерията, но и колко бързо зарежда вашите устройства. Висококачествената външна батерия трябва да има поне един или два порта, оборудвани с Quick Charge 3.0 или по-нова версия. В днешно време се появяват вече и външни батерии с технология PowerIQ,  която има способността да предвиди сама зареждащия протокол на устройството Ви и да регулира вливащата се енергия спрямо лимита на вашата батерия. Вече съществуват и външни батерии с бързо зареждане, които могат да повишат бързината на зареждане на устройството без това да повлияе и намали живота на батерията на устройството, което се зарежда.

Допълнителни функции, които могат да се вземат в предвид при избор на външна батерия.

Външни батерии 2

Освен горните функции, които са най-важни при избора на външна батерия, от съществено значение са и следните характеристики:

  • Покритие против хлъзгане, няма да разберете колко безценно е покритието против хлъзгане, докато не изпуснете за първи път своята външна батерия. Добре е при избора на външна батерия да се има в предвид и този фактор.
  • Включени кабели. Трудно е да се намери захранваща банка, която идва с допълнителни кабели, въпреки че ако може е добре да помислите за закупуването й. Не само ще искате да сте сигурни, че захранващата банка идва с USB кабел за зареждане на банката, но и това са допълнителни кабели за вашите устройства. Това ще ви даде възможността да използвате външната батерия веднага след изваждане от кутията.
Външни батерии 4
  • LED индикаторни светлини, когато зареждате устройствата си, ще оцените наличието на LED индикаторни светлини или LCD екран, който ви казва колко батерия е останала в захранващата батерия. Това премахва всички догадки от опитите да разберете кога е време за презареждане на устройството.

Може да разгледате вариантите предлагани от Home ZONA в категория външни батерии

5/5 - (1 vote)

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart